Syskontest

SyskontestEtt syskontest ger normalt sett inte samma säkra resultat som ett faderskaps- eller moderskapstest. Det beror inte på att analysen är sämre, utan på de genetiska lagarna. Tack vare att vi testar minst 20 markörer får vi i de allra flesta fallen mycket övertygande svar. Om ett syskonpar delar en ovanlig DNA-uppsättning, blir resultatet nästan lika säkert som ett faderskapstest. Men om den gemensamma DNA-bilden är vanlig, så blir svaret lite osäkrare. Tyvärr kan man inte på förhand säga något om hur resultatet blir. Men det finns sätt att förbättra oddsen. Att ta med kända föräldrar (även om de inte är gemensamma) i testet rekommenderar vi starkt och det ingår i priset. Man kan också inkludera ytterligare syskon om sådana finns (Se prislistan). Ett resultat kan också kompletteras med ett Y DNA-test, som ger besked om manliga testpersoner tillhör samma faderslinje. Om det endast är bröder som ska testas, rekommenderar vi i vissa fall ett Y-STR DNA-test istället för ett syskontest. Motsvarande test för moderslinjen heter Mitokondriellt DNA-test, vilket kan utföras på både kvinnor och söner. Mitokondriellt DNA förs dock inte vidare av män.

Ett syskontest omfattar test av två hel- eller halvsyskon och kostar endast 1895 kronor inkl. kända föräldrar.

Tillägg:

  • Alternativt DNA-prov, t ex tandborste eller öronpinne: 895 kronor per prov.
  • Ytterligare syskon: 975 kronor per person.
  • Ytterligare testpaket. Om du vill ha testkitet uppdelat och skickat till olika adresser, även utomlands: 95 kronor per extra paket eller adress. Ett testpaket till en adress ingår naturligtvis i grundpriset för ett syskontest.
  • Expressleverans gör att du normalt får faderskaps- och Y STR DNA-tester, ej alternativa DNA-prover, inom 5 vardagar efter att vi mottagit dina prover. Övriga tester går ca 4 dagar snabbare än med vanlig postgång. 250 kronor i tilläggsavgift.

Vårt laboratorium, DDC, är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla certifieringarna.

Beställ nu för endast 1895 kronor!